• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Wat komt er kijken bij mijn eerste hond?

Wat komt er kijken bij mijn eerste hond?

Een hond nemen kan een verrijking zijn aan je leven, maar is ook een grote stap. Een grotere stap dan je in eerste instantie zou denken, want er komt een heleboel bij kijken. Het is niet alleen de hond uitlaten, spelen en eten geven. Dus ben jij van plan binnenkort een pup op te halen of overweeg je om een hond te nemen en wil jij je goed inlezen? Wij vertellen je van A to Z wat jij nodig hebt bij een nieuwe hond en waar je allemaal rekening mee moet houden. 

Je pup inenten

Allereerst is de gezondheid van je pup een belangrijke factor. Hierbij komen inentingen bij kijken. Sommige pups hebben deze al gehad, maar zo niet is het belangrijk om deze alsnog te doen. Zo maak je je pup weerbaar tegen veelvoorkomende ziekten onder honden. Na 8 – 9 weken worden puppy’s vaak ingeënt tegen Parvo en de Ziekte van Weil. De laatste inenting vindt plaats na 12 – 13 weken. Daarna hoeft je hond in de meeste gevallen jaarlijks ingeënt te worden. 

Je pup chippen en registreren

Vervolgens is het belangrijk om te weten dat je je pup moet laten chippen en registreren. Zeven weken na geboorte moet de pup gechipt zijn en na acht weken geregistreerd bij de databank. In Nederland zal de pup geregistreerd met het landnummer 528 aan het begin. Dit geld ook voor honden die uit het buitenland overgebracht worden. Niet alleen in Nederland is chippen belangrijk, maar ook voor reizen naar het buitenland is dit van belang. 

Welke puppyspullen heb ik nodig?

Naast het inenten, chippen en registreren heb je natuurlijk ook veel spullen nodig voor je pup. Dit is een hele lijst, maar wij zetten het graag voor je op een rijtje. 

Puppyvoer

Voor een pup is het extra belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ga daarom voor hoogwaardig puppyvoer, zodat je jouw pup kan voorzien van deze voedingsmiddelen. Voor een pup van iedere grote zijn diverse voedingsmiddelen verkrijgbaar. 

Voer- en drinkbakken

Natuurlijk moet je pup wel ergens uit kunnen eten & drinken. Een voer- en drinkbak is daarom essentieel. Waar moet je op letten bij een voerbak en drinkbak? Zorg ervoor dat de bak niet makkelijk kan verschuiven door een placemat eronder te plaatsen, bijvoorbeeld. Puppy’s kunnen namelijk nogal lomp zijn. Eet je pup te snel? Dan is een anti-schrokbak aan te raden. 

Puppytraining 

Het is belangrijk om je pup van jongs af aan de juiste gewoontes aan te leren. Hier is puppytraining voor nodig en daar kunnen diverse producten bij helpen. Allereerst is het zindelijk maken van je pup belangrijk. Hiervoor is een trainingsmatje handig. Daarbij kun je je pup mentaal uitdagen met denkspeelgoed voor honden. Ook hondenknuffels en ander hondenspeelgoed kunnen je helpen met trainen van je hond. Vergeet daarbij natuurlijk niet de beloningen. Bovendien kun je je puppy aanmelden voor puppytraining om je pup zo goed mogelijk op te voeden. 

Verzorgingsproducten

Het is van belang om je pup goed te verzorgen, zodat je mooi en gezond blijven. Om de vacht van de pup te verzorgen kun je gebruik maken van een hondenshampoo, hondenborstel en hondenkammen. Zo kun je ook controleren op vlooien en teken. Vlooien en teken zijn ook belangrijk om te voorkomen met bijvoorbeeld een antivlooienmiddel of antivlooien- / tekenband. Een tekentang is ook altijd handig voor teken op de vacht van je pup. 

Puppy uitlaten

Een puppy moet natuurlijk ook uitgelaten worden. Hierbij zul je een halsband en hondenriem nodig hebben. Ook een hondentuigje is mogelijk, die de druk beter over de rug van de hond kan verdelen. Er zijn vele opties als het gaat om hondenriemen, hondentuigjes en halsbanden. Zo kun je gaan voor lichtgevende halsbanden, halsbanden met naam en leren halsbanden bijvoorbeeld. Ook qua riem kun je gaan voor een flexi rollijn, leren riem of lange trainingslijn. Wat hierbij van groot belang is, is dat de pasvorm goed zit bij je pup. 

Hondenbed / hondenmand

Puppy’s hebben veel slaap nodig en daarom is het handig om een hondenbed of hondenmand aan te schaffen om je hondje hiervoor een comfortabele plek te geven. Let er hierbij op dat pups graag kauwen. Een rieten mand is dus niet ideaal. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor iets met een kussen, hondendeken of een stevige hondenmand. Een hondenbench kan ook geschikt zijn voor slapen

Maak je huis puppyproof

Naast alle benodigdheden zul je ook even een rondje door je huis moeten doen. Puppy’s kunnen zoals eerder benoemd nogal lomp zijn en daarom is het handig om sommige spullen goed op te bergen. Ook moet je goed je stopcontacten en kabels wegwerken. Dit kan gevaarlijk zijn voor je pup. Ook bepaalde planten kunnen giftig zijn voor honden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Azalea, Witte aronskelk, Dieffenbachia, Philodendron, Lelietje-van-dalen en de aardappel. Zorg er tenslotte ook voor dat deuren en kastjes niet zomaar open kunnen. Hier kunnen namelijk gevaarlijke spullen voor je hond in zitten. Wil je dat je pup niet op bepaalde plekken kan komen. Plaats dan traphekjes, zodat je pup niet zomaar naar boven kan of niet zomaar de keuken in kan.