• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Hoe kom ik de koude wintermaanden door met mijn hond?

In de winter kunnen de temperaturen flink dalen en soms zelfs onder het vriespunt komen. Honden kunnen hier ook last van hebben, de ene hond meer dan de ander. Daarom is het belangrijk om honden goed in de gaten te houden en warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Dit kan bijvoorbeeld met hondenkleding en allerlei andere producten die helpen je hond op een fijne temperatuur te houden in de winter. In deze blog vertellen wij je alles wat jij kan doen om je hond lekker warm te houden. Lees snel verder! 

Welke honden hebben snel last van de kou? 

Per hond kan het verschillen hoeveel last zij hebben van de kou. Kleine hondjes hebben er over het algemeen meer last van dan grote honden. Dit komt omdat het vetgehalte van grote honden vaak hoger ligt en daardoor beter beschermt zijn tegen de koud. Kleine hondjes kunnen al vanaf 8 graden Celsius last krijgen, middelgrote honden vanaf 5 graden Celsius en grote honden vanaf 3 graden Celsius. Ook andere factoren zoals een kale buik, leeftijd van de hond, ziekte en weersomstandigheden als regen, wind en sneeuw kunnen invloed hebben op de lichaamstemperatuur van je hond. Houdt hier dus rekening mee. 

Hoe zie je dat je hond het koud heeft? 

Als een hond het koud heeft, kun je dat merken aan verschillende verschijnselen. De meest herkenbare verschijnselen zijn rillen, moeizamer ademen en een zwakkere hartslag. Daarnaast kan het zo zijn dat je hond geen contact meer wil zoeken of wil spelen. Ook kun je letten op de lichaamstemperatuur van je hond. Deze ligt normaal gesproken tussen de 38 en 39 graden Celsius. De temperatuur kan gemeten worden met een digitale thermometer. Als deze onder de 37,5 graden Celsius kun je het beste contact opnemen met een huisarts. 

Je hond warm houden met hondenkleding

Een manier om honden warm te houden is door gebruik te maken van hondenkleding. Hondenkleding kan dienen als een extra vacht en je hond dus warmhouden in koude wintermaanden. Zorg er wel voor dat je je goed inleest of jouw hond dit nodig heeft, zodat je oververhitting voorkomt. Sommige honden hebben namelijk al een voldoende warme vacht van zichzelf. Je kunt honden onder andere warm houden met de volgende hondenkleding: 

Hondenjassen & bodywarmers

Met een hondenjas of honden bodywarmer kun je het lichaam van je hond warm houden. Deze zijn er verschillende vormen en maten. Zo kun je gaan voor fleecevesten die je hond extra warm houden. Ook is het met een hondenjas mogelijk om te beschermen tegen regen en vuil. Een honden regenjas biedt alleen niet altijd warmte, dus het is belangrijk hier op te letten bij het aanschaffen van een hondenjas. 

Hondentrui & hoodie

Ook een hondentrui of hondenhoodie kan helpen om je hond warm te houden. Deze houden net als hondenjassen ook het lichaam van de hond warm. Het effect is dus hetzelfde, maar het uiterlijk kan net wat verschillen. Het is dus maar net waar jij je hond het liefste in ziet lopen. 

Hondenschoenen & hondensokjes

Niet alleen het lichaam van de hond, maar ook de voeten van een hond kunnen aangekleed worden. Met name hondenschoenen zijn ideaal om de voeten van je hond buiten warm te houden. Ook helpen hondenschoenen tegen vuil en het voorkomen van wondjes. In de winter kan een hond namelijk wondjes aan de poten oplopen tijdens het lopen door sneeuw, pekel (ijs vermengd met zout) of ijs. Daarom is het belangrijk deze te beschermen met hondenschoenen. Heeft jouw hondje al wondjes opgelopen? Dan kun je voor binnengebruik hondensokken inzetten. Hierdoor zullen de wondjes sneller genezen en kan je hond comfortabel rondwandelen. 

Warm en comfortabel slapen voor je hond

Ook een goede nachtrust is belangrijk voor je hond. Geef je hond een lekker warm bedje, zodat je hond na een dag in de kou lekker comfortabel en warm uit kan rusten. Een elektrisch verwarmde slaapmat kan deze comfort bijvoorbeeld bieden. Ook ‘Fluffy’ producten zijn heerlijk om op te liggen voor je hond. Bekijk anders eens het aanbod bij Huisdier-Online!

Warm eten en drinken

Heb jij ook een voerbak en drinkbak buiten staan? In de winter kunnen deze afkoelen en dit is niet lekker voor een hond terwijl het al zo koud is. Daarom kun je een elektrisch verwarmbare outdoor drinkbak en voerbak aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat eten en drinken niet bevriest en dit op een fijne temperatuur blijft voor je hond. 

Zo houdt jij je hond warm in de wintermaanden. Maak je hond winter ready met de producten van Huisdier-Online!