• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Is hondenkleding nuttig of zinloos?

Je zult het je vast weleens afvragen. Is al die hondenkleding nu echt nodig of vinden mensen het gewoon leuk om hun hond aan te kleden? Heeft hondenkleding eigenlijk wel een functie? Sommige hondenkleding is alleen maar voor de leuk, maar er is wel degelijk hondenkleding die nuttig is om aan te schaffen voor je hond. In deze blog lees je waarom hondenkleding nuttig kan zijn en welke hondenkleding jij aan zou moeten schaffen voor bepaalde omstandigheden. Lees snel verder en leer alles over hondenkleding! 

Hondenkleding biedt bescherming tegen kou

Allereerst kun je hondenkleding inzetten om je hond te beschermen tegen de kou. Als de temperaturen dalen kan ook jouw hond het koud krijgen. Daarom is het belangrijk om je hondje warm te houden met hondenkleding. Houd het lichaam van je hond bijvoorbeeld warm met hondenjassen & bodywarmers of hondentruien & hondenhoodies. Ook de voeten van je hond moet je in de winter goed beschermen. Met hondenschoenen zorg je ervoor dat je hond beschermd wordt tegen vuil en wondjes door sneeuw, pegel en ijs. Hondensokken kunnen daarbij lekker zijn voor binnenshuis, om bijvoorbeeld gemaakte wondjes sneller te genezen. 

Hondenkleding biedt bescherming tegen regen en vuil

Ook tegen regen kan hondenkleding beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld je hond een honden regenjas geven tijdens regenachtige dagen. Zo komen jij en je hond tijdens slecht weer ook droog over. Bovendien blijft je hond zo ook schoon. Naast een hondenregenjas kunnen honden regenlaarzen ook helpen met het tegengaan van water en vuil. Zo laat je hond bovendien ook geen natte pootjes in huis achter. 

Hondenkleding biedt bescherming tegen warmte en zonlicht

Ook warmte kan gevaarlijk en onaangenaam zijn voor een hond. Een hond kan namelijk niet transpireren en alleen zijn lichaamswarmte kwijt door te hijgen. Hondenkleding kan met het warme weer bijvoorbeeld verkoeling geven. Een verkoelend hondenvest kan hieraan bijdragen. Ook kunnen honden last hebben van het felle zonlicht. Daarom kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een pet voor honden, vissershoedje voor honden of honden zonnebril met uv protectie. Zo help jij je hond de zomer door!

Hondenkleding is er dus niet alleen voor de show, maar heeft ook zeker een functie. Shop de leukste hondenkleding online bij Huisdier-Online!