• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Hoe vervoer je je hond in de auto?

Je trouwe viervoeter wil je natuurlijk overal mee naartoe meenemen, maar hoe vervoer je je hond het beste in de auto? Het is belangrijk dat honden veilig vervoerd worden. Door het veilig vervoeren van je hond, maak je het ook veiliger voor de inzittenden van de auto. Huisdier-Online heeft verschillende auto accessoires die je kunt gebruiken om je hond te vervoeren in de auto. Weet jij welke het beste is voor jouw hond? In deze blog vertellen we je er alles over!

Accessoires voor onderweg

Van een autostoel, tot een hondengordel. Doordat er verschillende soorten accessoires zijn die je kunt gebruiken om je hond vast te zetten in de auto, kan het lastig zijn te bepalen welke het meest geschikt is voor jouw hond.

Autostoelen

Een autostoel is een praktische en snelle manier om honden vast te zetten. Autostoelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke grootte geschikt is voor de grootte en het gewicht van jouw hond. De hondenstoel voor in de auto (voor kleine honden), is, zoals de titel al zegt, geschikt voor kleine honden. Wat ook opvallend aan deze autostoel is, is dat het eruit ziet als een echte hondenmand en geplaatst wordt tussen de twee voorstoelen in. Als je een wat grotere hond hebt, zal deze dus niet in deze honden autostoel passen. In dat geval kun je beter kiezen voor de luxe autostoel voor honden. Deze autostoel kun je op de passagiersstoel installeren. Al onze autostoelen voor honden kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden aan de hoofdsteun.

Alhoewel autostoelen zowel praktisch als comfortabel zijn voor honden en de baasjes, zijn ze niet altijd even geschikt voor grote honden. Voor grote honden kan er beter voor een ander accessoire gekozen worden, zoals een hondengordel.

Hondengordel

Hondengordels zijn geschikt voor alle soorten en formaten honden. Wel zijn er net zoals bij de autostoelen verschillen in maten. De autogordel met veiligheidsharnas is zelfs in drie maten verkrijgbaar! Hondengordels zijn veiligheidsgordels die vastgemaakt kunnen worden aan het hondentuigje. Met een hondengordel zicht je hond veilig vast en kan je hond zichzelf of anderen niet per ongeluk bezeren als er iets onverwachts gebeurt.

Veiligheid

Alhoewel het in Nederland niet verplicht is je hond op een vaste plek in de auto te vervoeren, is het wel zo veilig. Als je je hond niet vastzet en je moet als bestuurder remmen, kan je hond naar voeren schieten. Dat is natuurlijk ook waarom je zelf een gordel draagt. Ook kunnen honden snel schrikken en daardoor gaan bewegen en de bestuurder af kunnen leiden. Ten slotte kan je hond wegrennen als er een autodeur open gaat. Ook dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Kies daarom voor een van de accessoires van Huisdier-Online. Zo kun jij met je viervoeter overal naartoe!