• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

hond wassen

Hoe moet je je hond wassen?

Weet jij hoe en en met welke producten je je hond moet wassen? Het wassen van je hond is een hele bezigheid die gelukkig niet al te vaak noodzakelijk is. Als je je hond wast, is het wel belangrijk dat je weet hoe je je hond moet wassen, zodat je hond goed verzorgd is en een glanzende vacht heeft. In deze blog vertellen we je alles over hoe je je hond het beste kunt wassen. Lees snel verder!

Nagels controleren

Voordat je begint met het ‘echte’ wassen, is het verstandig de nagels van je hond te controleren. Het bijhouden van de nagels is belangrijk voor de verzorging van je hond, omdat je hond zichzelf kan verwonden als de nagels te lang zijn. Kies daarom voor een goede nagelschaar die de nagels van je hond pijnloos knipt, zoals de Peticare nagelknipper met led licht. Doordat deze nagelknipper een LED licht en een vergrootglas heeft, kun je bloedvaten makkelijk vermijden en bespaar je je hond een nare ervaring.

Hond borstelen

Nadat de nagels weer netjes zijn, is het belangrijk dat je hond goed geborsteld. Ook hier heb je de juiste producten voor nodig. Door je hond te borstelen en kammen haal je de klitten en de losse haren uit het haar. Het is belangrijk losse haren te verwijderen, want die kunnen je hond irriteren. Zorg er wel voor dat je de juiste borstel of kam koopt, want anders zorg je je hond juist irritaties en pijn. De hondenborstel met stofzuigerbevestiging is vooral handig als je gelijk wilt dat de haren opgezogen worden. Deze borstel kan je namelijk bevestigen aan je stofzuiger. Zo kun je de haren van je hond makkelijk uit de vacht halen en valt er ook niets op de grond. Kijk bij de rest van de hondenborstels en kammen en kies je juiste borstel voor jouw hond!

Hond wassen

Nu is het tijd om je hond te wassen! Zet het water aan en zet je hond in de badkuip of in de douchebak. Hierna kun je de vacht van je hond nat maken. Maak de kop van je hond als laatste nat. Tijd voor de shampoo! De shampoo moet je goed inmasseren in de vacht. Spoel daarna de shampoo goed uit met water. Zo voorkom je irritaties. Even schudden en je hond is weer helemaal schoon en glanzend!