• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Hoe houd je je hond koel tijdens de warme zomermaanden?

Honden hebben weinig zweetporiën waardoor ze het erg snel warm krijgen. De enige manier waarop honden hun warmte kwijt kunnen is door te hijgen. In veel gevallen is dit niet voldoende. Daarnaast is het zo dat veel hondenrassen genetisch ontwikkeld zijn voor een kouder klimaat, dit soort hondenrassen lijden nog erger onder de warme zomermaanden dan andere hondenrassen. In dit artikel leggen wij jou uit wat je het beste kunt doen om je hond koel te houden tijdens de zomer.

Trimmen

Een van de meest effectieve dingen die je kunt doen om je hond koel te houden is hem te trimmen. Veel hondenrassen hebben een dikke vacht waardoor ze moeilijk warmte kunnen afvoeren in de zomer. Door zijn vacht dan te millimeteren doe je hem een enorme gunst. Hiervoor hoef je niet naar de hondentrimsalon/hondenkapper, dit kun je gemakkelijk thuis doen met onze hondentondeuse. Hiermee bespaar je jezelf tijd, geld, en kun je je hond zo vaak bijtrimmen als dat nodig is. Deze tondeuse komt met 4 verschillende maten opzetkam en beschikt over 5 trimstanden, en is geschikt voor iedere soort hond met iedere soort vacht.

Verkoelende hondenkleding

Ook kun je je hond tegen de warmte en het zonlicht te beschermen door hem bepaalde kledingstukken aan te doen. Onze eerste aanbeveling is het Verkoelende Hondenvest. Deze beschikt over CoolCore microvezel isolatietechniek welke warmte van uw hond afvoert zonder dat deze warmte in het vest zelf blijft zitten. Tegelijkertijd dient deze als beschermlaag tegen de zon zodat het zonlicht niet direct op uw hond zijn vacht schijnt.

Te veel warmte en zonlicht op je hoofd is een van de meest voorkomende oorzaken van een zonnesteek en kan daarnaast ook hoofdpijn opleveren, ook bij honden. Een pet of hoed voor honden kan helpen doordat je hond zo geen zonlicht op zijn hoofd krijgt. Daarnaast helpt de kap ervoor dat wanneer je bijv. in het bos gaat lopen, er geen dingen uit bomen in je hond zijn ogen kunnen vallen.

Ook is het geen slecht idee je hond zijn ogen direct tegen zonlicht te beschermen d.m.v. een zonnebril voor honden. Wanneer het zonnig is, en het felle zonlicht op de stoep of het asfalt reflecteert, kan dit irritaties opleveren voor je hond zijn ogen. Onze zonnebrillen voor honden beschikken over gepolariseerde glazen welke volledige UV-bescherming bieden. Daarnaast beschermt een zonnebril je hond zijn ogen tegen insecten (waaronder eikenprocessierupsen) of steentjes die uit het wegdek omhoog schieten.

Drinken

Wellicht had je er al aan gedacht maar water drinken is een van de belangrijkste dingen die je hond doet om zijn lichaamstemperatuur te reguleren. Zorg ervoor dat je hond zijn drinkbak ten alle tijden vol zit. Onze drinkbak met reservoir van 3.8L zorgt ervoor dat je hond ten alle tijden water heeft, zonder dat jij hem constant hoeft bij te vullen. Met name koud water helpt je hond zijn lichaamstemperatuur goed te reguleren. Doe desnoods een paar ijsklontjes in zijn drinkbank. Zorg dat hij ook onderweg genoeg te drinken heeft, ookal ga je maar een rondje lopen van 20 minuten. Een praktische oplossing in dit geval is de drinkfles voor honden of de opvouwbare drinkbak voor onderweg, hiermee kan je hond snel gemakkelijk wat drinken wanneer je hem aan het uitlaten of naar het bos bent.

Hondenzwembad

Honden houden van zwemmen. Tevens is het een perfecte manier om koel te blijven. Helaas hebben de meeste honden geen toegang tot een vijver of meer waar ze in kunnen zwemmen. Een hondenzwembad is dan de perfecte oplossing. Zodra je hond het warm krijgt kan hij in het zwembad, en wanneer hij dan weer afgekoeld is, kan hij er er weer uit. Hij heeft er de hele zomer plezier van.

Slaapplek

Tot slot is het erg belangrijk dat je hond een koele slaapplek heeft. Hiervoor hebben wij de traditionele gelmat. Daarnaast hebben wij de Coolcore verkoelende Hondenmand en de Coolcore verkoelende Slaapmat. Dankzij de Coolcore microvezel isolatietechniek worden warmte en zweet op hoog tempo uit uw hond zijn vacht onttrokken, zonder dat de warmte in de mat/mand blijft zitten. De Coolcore producten hoeven niet in de koelkast/diepvries gelegd te worden om tot zijn werking te komen.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.