• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

Hoe maak je je hond zindelijk?

Een hond zindelijk maken kost veel energie en is bij iedere hond anders. Toch is het fijn als je hond zo snel mogelijk zindelijk is. Bij sommige rassen kan het een aantal maanden duren voordat een hond zindelijk is. Om het voor jezelf makkelijker te maken is het verstandig om direct te beginnen met een uitlaatschema. Probeer om iedere twee uur even met de hond te gaan lopen. Probeer tijdens het uitlaten rustig te blijven. Een nieuwe hond is vaak erg snel afgeleid. Dit kan ervoor zorgen dat de hond vergeet om zijn behoeftes te doen. Probeer ook op de signalen van de hond te laten als hij/zij nog binnen is. Zo kan je aan de hond zien wanneer hij/zij een plasje moet doen. 

Maak gebruik van een bench

De eerste nachten zullen voor een hond erg wennen zijn. Het beestje wordt in een nieuwe omgeving geplaatst en zal zijn nest heel erg missen. Probeer daarom een nieuw nest voor de hond te maken. Dit kan je doen met behulp van een bench. Aan het begin zal de hond het hier niet mee eens zijn, maar dit gaat na een tijdje beter. Een eigen nest kan ook helpen bij het zindelijk maken van je hond. Een hond houdt van nature zijn eigen nest graag schoon. Dit betekent dat de hond hier het liefst dus geen behoeftes doet. 

Belonen is erg belangrijk

Wanneer een hond zijn/haar behoefte op de juiste plek doet is het belangrijk om dit direct te belonen. Dit kan door het te knuffelen, maar ook door het geven van een snoepje of speelgoed. Let wel op dat je dit niet te snel doet, anders zal de hond eerder stoppen met zijn ontlasting. Naast belonen is het ook verstandig om de hond niet te straffen als hij/zij toch binnen heeft geplast of gepoept. Probeer de hond dan zoveel mogelijk te negeren en het direct op te ruimen. Als je ziet dat het ongelukje gaat gebeuren, pak de hond dan snel op en zet hem buiten. Gaat de hond buiten verder? Beloon hem dan voor het goede gedrag.