• Niet goed, geld terug

  • Gratis verzending

  • Alles voor je huisdier

  • Groot assortiment

hond braken

Hoe moet je je hond laten braken?

Honden zijn over het algemeen erg nieuwsgierige beesten. Het kan dus gebeuren dat je hond iets binnen krijgt zonder dat je het zelf door hebt. Vaak kan dit geen kwaad en loopt je hond dus ook geen gevaar. Echter kan het ook voorkomen dat het iets schadelijks is voor de hond. Dit kan een bepaald voorwerp zijn of een stof die giftig is voor de hond. Het laten braken van je hond is een manier om deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te krijgen. 

Hoe laat ik mijn hond braken?

Er zijn verschillende manieren om je hond zelf te laten braken. Let wel op dat elke manier zo zijn voor en nadelen heeft. Daarnaast moet je ook goed opletten wat je allemaal gelooft. Er zijn veel manieren te vinden, maar neem deze altijd in twijfel. Het kan namelijk zo zijn dat deze manier schadelijk is voor de hond. Om het voor de hond wat makkelijker te maken is het verstandig om de hond vooraf wat eten te geven in zijn voerbak. Dit zorgt ervoor dat de kans op braken groter wordt. Voordat je een poging gaat doen is het verstandig om eerst contact op te nemen met de dierenarts. Bespreek met de dierenarts wat de situatie is, zodat deze advies kan geven over wat je moet doen. Vaak is het verstandig om deze verrichtingen door een dierenarts te laten uitvoeren.

Houd je hond goed in de gaten

Je kunt natuurlijk niet de hele dag je hond in de gaten blijven houden. Probeer daarom signalen in de gaten te houden. Als het een schadelijke stof is voor de hond zal je dit gaan merken aan het gedrag. Als je hond zich opeens anders gaat gedragen kan dit betekenen dat je hond een schadelijke stof binnen heeft gekregen. Probeer zo snel mogelijk te handelen als je hond signalen geeft van een vergiftiging. Zo heeft je hond de grootste kans om het te overleven. Het kan best een schok zijn als dit gebeurt. Vergeet daarom nooit om uw achteraf te belonen met hondenspeelgoed. Zo kunnen jullie beide bijkomen van de situatie.